Outdoor Zuid-Holland 02/03-06-2016

Dit weekend stond Outdoor Zuid-Holland weer op het programma om aan deel te nemen. Ieder jaar is inschrijving een feit voor de VDJ Paarden, de sfeer is goed en de entourage prachtig.

Het concours startte vrijdag met de springrubrieken, met koud en nat weer heeft de organisatie toch kans gezien om de springring uitermate goed te prepareren zodat de paarden geen last zouden ondervinden van alle neerslag. Chanel VDJ kwam uit in de klasse B en wist een snelle tijd neer te zetten met wel helaas 2 balken tot gevolg. De tweede ronde was eens stuk beheerster, maar helaas ook daar 2 balken. Chanel is een talentvol paard en heeft zeker vermogen voor meer. Op dit moment is zij tevens M1 dressuur geklasseerd, voor meer info is bellen sneller.

Zaterdag is door de vele regenval de dressuurrubrieken afgelast, maar vond de kur op muziek wel doorgang. Hieraan deden Isabeau met Detroit VDJ(klasse Z1) en Fleur met Fort Worth VDJ(klasse Z1) aan mee. Isabeau mocht met Detroit als tweede starten. Haar kur muziek komt uit de film Spirit en is zeer aansprekend en mooi gecomponeerd. Voor Detroit was de entourage iets teveel van het goede waardoor er een hoop spanning ontstond en Isabeau haar uiterste best deed om hem toch enigszins goed door de baan te leiden.

Fort Worth mocht met Fleur hun kur laten zien op de klanken van Albatros en Faded wat resulteerde in een prachtige score van ruim 68% van de jury. Waarbij zij eindigden op een mooie 6e plaats in een sterk deelnemersveld van 17 combinaties.

Zondag kwam Isabeau met Flagstaff VDJ in de klasse M1 aan de start. De combinatie was heel relaxt en Flagstaff (a.k.a. Fred) heeft 2 mooie constante proeven kunnen laten zien. Hiermee behaalde ze weer twee winstpunten en nog een individuele 3de plaats.

De laatste selectiewedstrijd voor de klasse Z1 werd ook zondag gereden, Fleur en Fort Worth hadden zich al weten te plaatsen voor de regiokampioenschappen maar wilde toch graag meerijden in deze laatste wedstrijd. Met een duidelijke overwinning in deze klasse in de eerste proef hebben zij zich nu als 1ste weten te plaatsen voor de regiokampioenschappen op 12 en 13 augustus in Heerjansdam.

Meiden gefeliciteerd met de behaalde punten, het was een geslaagd weekeinde voor VDJ!

Fort Worth VDJFoto: Fort Worth VDJ

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *