Maverick VDJ kampioen springveulens Zuid Holland 28-07-2017

Tot kampioen bij de springveulens werd het Hampshire VDL-veulen Maverick VDJ (uit Donatella elite EPTM-spr van Quasimodo Z) van fokkers John Ruizeveld en Piet van der Jagt uit Zuid-Beijerland verkozen. “Dit is voor ons het meest complete springveulen. Hij is voldoende ontwikkeld, evenredig gebouwd en goed bespierd. Hij beweegt lichtvoetig en galoppeert met gemak en balans”, lichtte juryvoorzitter Ine van Deurzen toe. Maverick VDJ won het van het beste merrieveulen, Milamone (Grandorado TN uit Ezimone elite IBOP-spr van Unaniem) van R.A.C. Braspenning uit Clinge. Dit aansprekende veulen is voldoende ontwikkeld, galoppeert met balans en kan hierin al gemakkelijk changeren.

Jenneke Smit voor KWPN / Foto DigiShots

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *