Zuid-Hollandse kampioenen

Wow, en dan hebben we niet 1 kampioen 🤩, maar 2 kampioenen 🎉🎉!!

Bij de 3-jarige springpaarden wordt Karamella VDJ (v. Freeman VDJ x Quasimodo Z) overtuigend kampioen in haar rubriek met een voorlopig keur predicaat 🤗👑

En in de middag is deze knappe 😍 jongeman Nickelback VDJ (v. Comthago x Quasimodo Z) kampioen van de springveulens geworden! 🔝

Maverick VDJ kampioen springveulens Zuid Holland 28-07-2017

Tot kampioen bij de springveulens werd het Hampshire VDL-veulen Maverick VDJ (uit Donatella elite EPTM-spr van Quasimodo Z) van fokkers John Ruizeveld en Piet van der Jagt uit Zuid-Beijerland verkozen. “Dit is voor ons het meest complete springveulen. Hij is voldoende ontwikkeld, evenredig gebouwd en goed bespierd. Hij beweegt lichtvoetig en galoppeert met gemak en balans”, lichtte juryvoorzitter Ine van Deurzen toe. Maverick VDJ won het van het beste merrieveulen, Milamone (Grandorado TN uit Ezimone elite IBOP-spr van Unaniem) van R.A.C. Braspenning uit Clinge. Dit aansprekende veulen is voldoende ontwikkeld, galoppeert met balans en kan hierin al gemakkelijk changeren.

Jenneke Smit voor KWPN / Foto DigiShots

Outdoor Zuid-Holland 02/03-06-2016

Dit weekend stond Outdoor Zuid-Holland weer op het programma om aan deel te nemen. Ieder jaar is inschrijving een feit voor de VDJ Paarden, de sfeer is goed en de entourage prachtig.

Het concours startte vrijdag met de springrubrieken, met koud en nat weer heeft de organisatie toch kans gezien om de springring uitermate goed te prepareren zodat de paarden geen last zouden ondervinden van alle neerslag. Chanel VDJ kwam uit in de klasse B en wist een snelle tijd neer te zetten met wel helaas 2 balken tot gevolg. De tweede ronde was eens stuk beheerster, maar helaas ook daar 2 balken. Chanel is een talentvol paard en heeft zeker vermogen voor meer. Op dit moment is zij tevens M1 dressuur geklasseerd, voor meer info is bellen sneller.

Zaterdag is door de vele regenval de dressuurrubrieken afgelast, maar vond de kur op muziek wel doorgang. Hieraan deden Isabeau met Detroit VDJ(klasse Z1) en Fleur met Fort Worth VDJ(klasse Z1) aan mee. Isabeau mocht met Detroit als tweede starten. Haar kur muziek komt uit de film Spirit en is zeer aansprekend en mooi gecomponeerd. Voor Detroit was de entourage iets teveel van het goede waardoor er een hoop spanning ontstond en Isabeau haar uiterste best deed om hem toch enigszins goed door de baan te leiden.

Fort Worth mocht met Fleur hun kur laten zien op de klanken van Albatros en Faded wat resulteerde in een prachtige score van ruim 68% van de jury. Waarbij zij eindigden op een mooie 6e plaats in een sterk deelnemersveld van 17 combinaties.

Zondag kwam Isabeau met Flagstaff VDJ in de klasse M1 aan de start. De combinatie was heel relaxt en Flagstaff (a.k.a. Fred) heeft 2 mooie constante proeven kunnen laten zien. Hiermee behaalde ze weer twee winstpunten en nog een individuele 3de plaats.

De laatste selectiewedstrijd voor de klasse Z1 werd ook zondag gereden, Fleur en Fort Worth hadden zich al weten te plaatsen voor de regiokampioenschappen maar wilde toch graag meerijden in deze laatste wedstrijd. Met een duidelijke overwinning in deze klasse in de eerste proef hebben zij zich nu als 1ste weten te plaatsen voor de regiokampioenschappen op 12 en 13 augustus in Heerjansdam.

Meiden gefeliciteerd met de behaalde punten, het was een geslaagd weekeinde voor VDJ!

Fort Worth VDJFoto: Fort Worth VDJ

Baby nieuws 3.0 Feel Good hengstveulen voor Ge-Cireina 17-06-2016

Ons eerste hengstveulen van dit jaar is voor Ge-Cireina (STER merrie)!

Vanmorgen is Ge-Cireina bevallen van een mooi bruin hengstveulen van de hengst Feel Good (v.Contango). Met 4 bijna gelijke hoge witte benen en een grote bles is dit mannetje een mooi en vrolijk veulen om te zien. Niet alleen zijn ‘looks’ vallen op, zijn beweging zelfs nog meer en is daarin bijna een kopie van zijn vader.

Vader Feel Good komt uit een sterke predicaatrijke moederlijn. Zijn moeder is de goed geteste merrie Vamora, een elitemerrie van OOSeven. Vamora is ook de moeder van de KWPN hengst El Capone (v. UB40) waar wij al diverse nakomelingen van hebben. Op het verrichtingsrapport van Feel Good staat omschreven dat de hengst een eerlijke en betrouwbare hengst is met een zeer goede instelling. Hij kan veel bereidheid tot werken en de galoppade toe voegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Mede eigenaar: John Ruizeveld

Veulen Ge-Cireina x Feel Good 2016_1  Veulen Ge-Cireina x Feel Good 2016_2

Merrieveulen van Forty (UB40) x Fair Lady (Vivaldi) 24-05-2016

Merrieveulen voor Fair Lady (KEUR merrie)!

Vanmorgen mochten we een prachtig hoogbenig zwart merrieveulen verwelkomen. Met haar elegante verschijning is ze een echte blikvanger!

Vader Forty (v.UB40 x Contango) winnaar Subli-Cup 4-jarige in 2014 en NRPS goedgekeurd, is een aansprekende getalenteerde hengst met een goede galop. Een paard wat over alle kwaliteiten beschikt voor het hogere dressuurwerk.

Mede eigenaar: John Ruizeveld

IMG_4232 IMG_4240

Versace VDJ (OOSeven x Contango) verhuist 16-04-2016

Er stond voor Versace VDJ een grote verandering op de planning vandaag, hij mocht zijn intrek maken in een nieuwe stal vol slingers die speciaal voor hem waren opgehangen. Met een mooie buiten stal en 3 kleine shetland vriendjes wensen wij Versace en zijn nieuwe baasje Isa heel erg veel plezier samen.

Versace nieuwe stal

Wellant Cup 2016 – Heerjansdam 11-04-2016

*** plaats 1 & 2 voor VDJ ***

Vandaag een super dag met veel zon ☀ en prachtige winstpunten in de klasse Z1 voor Detroit en Fort Worth tijdens de Wellant Cup in Heerjansdam.

Onze 6 jarige hengst Fort Worth VDJ (v. Wynton) liet samen met zijn amazone Fleur goede proeven zien tijdens zijn debuut in de klasse Z1, welke beloond zijn met twee winstpunten en een 2de plaats.

Detroit VDJ (v. Jazz) was met zijn amazone Isabeau te sterk voor de concurrentie en wist overtuigend de klasse Z1 te winnen!

Gefeliciteerd meiden, super gedaan!!

Fleur en Isabeau

Fijne Pasen! 27-03-2016

Hoe mooi is het om de lente te beginnen met nieuw leven?!

Vannacht is ons eerste veulen van dit jaar geboren, een prachtig hoogbenig bruin merrieveulen van El Capone uit onze Jazz merrie Arizona. Met moeder en dochter gaat het uitstekend en konden dankzij het mooie weer gelijk de wei op.

El capone X Jazz

Detroit en Fort Worth gaan naar de regiokampioenschappen Zuid-Holland 2016

Trots op onze stalruiters en paarden!
Zowel Detroit als Fort Worth mogen zich gaan bewijzen op de regiokampioenschappen van Zuid-Holland op 7 en 14 februari.

Met een 3de plaatsing in het eindklassement van het Z1 mogen Detroit en Isabeau starten op 7 februari in Maasdijk.

Met een 2de plaatsing in het eindklassement van het M2 mogen Fort Worth en Fleur starten een week later op 14 februari in Zwijdrecht.

Meiden zet hem op!

Breezer VDJ vindt nieuw huis 12-11-2015

Marit, van harte gefeliciteerd met je nieuwe paard Breezer VDJ (Rhodium x Olivi). Veel geluk en geniet van elkaar!

FullSizeRender FullSizeRender (1)